Service design: Declareren zonder scan

Innovatie

Vanaf 24 oktober 2008 konden Agis verzekerden via DigiD inloggen in MijnAgis, de online omgeving waar klanten direct inzicht hebben in hun declaraties en eigen risico en zelf hun gegevens kunnen wijzigen. Agis was hiermee de eerste zorgverzekering die dit aanbood. Inmiddels logt meer dan 95% van onze klanten via deze manier in op de Mijn-omgeving. Nieuwe inlogs met gebruikersnaam – wachtwoord wordt nauwelijks meer uitgegeven.

Vanaf 1 maart 2010 kunnen Agis-verzekerden hun declaraties eenvoudig online indienen via MijnAgis. Dit werd al wat langer als Pilot voor TakeCareNow! verzekerden aangeboden. In 3 stappen kan je een declaratie online indienen:  Upload nota, vul de bedragen in en verzend! Enkele werkdagen later ziet u de nota staan in uw declaratieoverzicht binnen Mijn Agis.

In tussentijd realiseren we  samen met het team steeds meer functies en is de layout en interactie van MijnAgis ook intuïtiever en frisser geworden.

De volgende stap

We zien dat online declareren erg goed loopt, weinig uitval of fraude brengt en een klantvriendelijke manier is om 24/7 service te kunnen geven. De enige drempel is dat niet iedereen een scanner voor handen heeft om de nota in te scannen. We doen nu een Pilot om ook declareren zónder scan mogelijk te maken. Voorlopig alleen voor de alternatieve geneeswijzen, tot maximaal 1500 euro. Dit bracht een nieuwe uitdaging mee qua interactie: Hoe bepalen we of iemand in aanmerking komt voor het nieuwe declareren en hoe gaat die nieuwe flow?

Interactie

In onderstaande animatie staat de hele flow zoals die vandaag is live gegaan:

In de widget die in MijnAgis hangt heb ik een nieuwe interactiemethode gebruikt: Fingertabs die de voordelen van elke keus benadrukken.


Als deze pilot bevalt willen we het uitbreiden naar andere vergoedingen: tandzorg bijvoorbeeld.

Verder zijn we bezig met het makkelijker vinden van je collectiviteit en het mobiel toegankelijk maken van MijnAgis, een mooie kluif!