VAR – licence to pay

Is het moeilijk om een VAR verklaring te verkrijgen? Wel… Ik heb eigenlijk geen idee. Het moelijkste was om naar eer en geweten vragen te beantwoorden die je in alle redelijkheid niet met zekerheid kanstellen. Neem nou vraag 2g

2g Kunt u de VAR-werkzaamheden meestal zonder toestemming van een opdrachtgever door iemand anders laten uitvoeren?

Nou, daar vraag je me wat. Klant X vraagt om een design- en stel.. Ik krijg opeens de Mexicaanse slappe lach die weken aanhoudt. Intussentijd trommel ik een maatje op, die alsnog het design in elkaar fietst… Klant blij, ik blij, maatje blij.. Had ik daar toestemming voor nodig? Ik zal het niet snel doen… en al zeker niet zonder overleg. Is dat nou een “ja” of een “nee”? En krijg ik nou wel of niet een VAR als ik “ja” invul? Ik heb “ja” ingevuld omdat ik mijn ontwerppraktijk autonoom genoeg vindt. Als de opdrachtgever het niet goed zou vinden zakt hij of zij maar in de str*nt. Blijkbaar is d

Posted in Prive, Projecten