Crowdsourcing: Welke IP geopositie-tool is bruikbaar en accuraat in Nederland?

amersfoort.jpgStel: ik wil weten waar de bezoeker van mijn website vandaan komt. Niet achteraf in mijn statistieken, maar direct. Ik wil namelijk een kaartje tonen met informatie die is toegespitst op de regio waar de bezoeker zich bevind. Ik wil dus dat een hoog percentage van de bezoekers een juist kaartje krijgen.

Technisch gezien kan je een IP nummer uitlezen van je bezoeker. Er zijn een aantal leveranciers die dit IP nummer kunnen omzetten naar een positie op de kaart, een “geopositie”. Een aantal leveranciers claimen accuraat te zijn in de Verenigde Staten. Ik wil graag weten wat de stand is in Nederland. Ik heb 3 leveranciers naast elkaar gezet op https://www.marnixbras.nl/geo/.

Mijn oproep aan jullie: Bekijk deze 3 oplossingen, en geef daaronder aan hoe accuraat ze zijn. Graag hoor ik ook jullie reactie hieronder, of via Twitter (@marnixbras) natuurlijk:-). Alvast enorm bedankt. De resultaten worden uiteraard weer helemaal transparant gepubliceerd.

Ga naar de pool op marnixbras.nl/geo

Posted in Projecten
0 comments on “Crowdsourcing: Welke IP geopositie-tool is bruikbaar en accuraat in Nederland?
1 Pings/Trackbacks for "Crowdsourcing: Welke IP geopositie-tool is bruikbaar en accuraat in Nederland?"
  1. […] Wow, bedankt voor de ongeveer 170 reacties op https://www.marnixbras.nl/geo naar aanleiding van mijn vorige blogpost! […]