Conclusie Geo IP tool

geo tools stats ip

Wow, bedankt voor de ongeveer 170 reacties op https://www.marnixbras.nl/geo naar aanleiding van mijn vorige blogpost!

Mijn conclusie:
Maxmind wint met een neuslengte op IP 2 Location, maar zijn nog niet geschik om op basis hiervan (web)content te targeten op een kleine regio.

Jammer de bammer

In ruim 40% van de gevallen is de lokatie echter fout. Niet eens in de buurt dus…..
Inloggen of uitvragen van geopositie blijven dus noodzakelijk bij online applicaties voor het zoeken naar geogebaseerde info. Ik hoopte een service te vinden die met redelijke zekerheid iemands geopositie kon vasstellen (met een mogelijkheid om die handmatig aan te passen).

Toepasbaarheid
De toepasbaarheid van deze tools is echter nog wel interessant om bijv. advertenties / banners te presenteren die op maat zijn gesneden voor iemands geopositie. Ook al is maar de helft van de advertenties “correct”, wellicht dat dit hogere click-throughs of conversie kan genereren dan advertenties die niet getarget zijn. Of dit tegen de kosten voor een goede IP-tool opweegt valt echter te bezien. Gratis uitproberen kan dus wel via IP 2 Location, maar levert nog minder accuratesse…  Ik kijk uit naar iemand die dat probeert! Vooralsnog wacht ik geduldig tot de dag dat iedereen een GPS-muis in zijn of haar internet-device heeft.

PS: Deze steekproef bevat resultaten uit mijn voornamelijk nederlandse netwerk. Waarschijnlijk zijn dit soort services wel goed te gebruiken om iemands country uit te vragen, of wellicht dat in de VS hogere kans van slagen is om de state, of de city goed te gokken…. Maar dit vergt weer nader onderzoek..

Posted in Projecten
4 comments on “Conclusie Geo IP tool
 1. Johan says:

  Hoi Neef.. 🙂
  De IP2 location werkt bij mij het beste.. Wel wijkt de locatie af omdat ik vanuit huis via een VPN op de zaak connectie heb met Internet. Dus ik krijg als locatie eindhoven (eigenlijk Veldhoven) te zien terwijl ik in het mooie Ochten zit..
  Om een gedetaileerde locatie te krijgen zou eigenlijk iets bedacht moeten worden in een van de eerste “IP hops” en niet aan het einde van de tunnel..

  Succes met je onderzoek..

  Groeten,
  Johan

 2. john says:

  IP 2 Location is de enige die een resultaat levert Amsterdam, ik woon daar 17 KM vandaag.

 3. Rienk says:

  Wat een aardig onderzoek!
  Maxmind doet het prima, de overige twee bakken er niets van. IP2 Loc denkt dat ik in Rotterdam woon, Host IP in Amsterdam. Afain, ik zit liever in het hoge noorden (;-)

 4. Rienk says:

  Wat een aardig onderzoek!

  Maxmind doet het prima, de overige twee bakken er niets van. IP2 Loc denkt dat ik in Rotterdam woon, Host IP in Amsterdam. Afain, ik zit liever in het hoge noorden (;-)