Interactieve kunst – Daan Roosegaarde

Beeld: (met CC licentie overgenomen) van Daan Roosegaarde, Photography by Lotte Stekelenburg.


Soms vraag je je wel eens af wat er van klasgenootjes is geworden. Zo ook bij mijn klasgenoten van de kunstacademie. Een altijd eigenzinnige klasgenoot van me, die veel bezig was met eigen intriges voor de mafste zaken, heeft het leuk gedaan. Via Herbert Blankenstijns BNR Radioshow de Elektronische Eeuw hoorde ik over een van zijn laatste projecten, Dune 4.1, waar hij persoonlijke fascinatie weet te bundelen met de juiste allianties om zakelijk gezien zijn ‘ding’ voor elkaar te krijgen. Een landschap van licht en geluid in een lange voetgangerstunnel in Rotterdam, dat reageert op de bezoeker. Fascinerend en zeker een felicitatie waard!

Posted in Inspiratie