content 2.0

Op de BBC podcast van Digital Planet van 12 juni (mp3 fragment: )hoorde ik Gareth Mitchell praten over de conferentie Content 2.0 waarin een Yahoo! expert (Bradley Horowitz, Vice President of Product Strategy van Yahoo!) stelde dat zoekopdrachten eigenlijk ook semantisch zouden moeten worden: dus: zoek niet alles met algoritmes op het web, maar selecteer op antwoorden van experts, op antwoorden van gelijkgestemden etc. Als je in een zoekmachine intypt: cool boots, is het maar de vraag of je namelijk ook echt leuke laarzen krijgt.

Als semantiche zoekmachines er komen is dat wel een mooie ontwikkeling. Qua user-generated content / news 2.0 zijn we inmiddels al aan het wennen aan het fenomeen dat gebruikers de dienst uitmaken. Dit is daar een logisch vervolg op. Ik kijk er naar uit.

Posted in Artikelen