Phishing: geen url’s meer in de mail communiceren?

Als de e-mail een link bevat naar bijvoorbeeld www.marnixbras.nl maakt, en de link krijgt netjes een “title” atribuut (zo wordt het gemeten in e-mail applicaties zoals DMdelivery), dan wordt bij het verzenden de link gepersonaliseerd gemeten eerst gelinkt naar de server van de e-mailverzender. Anti-phishing software zal dit onderscheppen als misleiding, en de e-mail blokkerenof de linkjes eruitslopen. Soms zelfs zo bruut dat ze de <u> underline vergeten af te sluiten, zodat de hele e-mail verder is voorzien van underlines…
:-(

  • oplossing 1: Gebruike geen url als link, maar bijvoorbeeld: “Kijk snel op de website van Marnix Bras”
  • oplossing 2: Maak een exact passend plaatje van uw url in photoshop (anti-aliassing uitzetten) in het juiste lettertype, en bewaar als .gif en importeer in uw e-mail, en maak een link. Nadeel: tegenwoordig wordt initieel ook vaak afbeeldingen niet getoond.
  • oplossing 3: Voeg geen title-attribuut toe. Nadeel: de link wordt niet gemeten
  • oplossing 4: Nog een vierde optie wellicht om de scam-scanners te slim af te zijn: Deel een link op in stukjes, en zet die naadloos achter elkaar.
    Deze methode is afgekeken van (of geinspireerd op?) spammers, die door het opdelen van spamgevoelige woorden de statistische spamfilters omzeilen.

r

ecent zijn er ontwikkelingen in e-mailmarketingland die betrekking hebben op de perceptie van de ontvanger. Die krijgt namelijk steeds meer te maken met waarschuwingen van anti-virus en anti-phishing software op mailservers of e-mail-clients (zoals MS Outlook of Thunderbird).

Posted in Artikelen